ALGEMENE VOORWAARDEN

1. Algemeen

1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Horse Beads. De voorwaarden zijn voor een ieder toegankelijk en opgenomen op de website van Horse Beads. Op verzoek zenden wij u een schriftelijk exemplaar.
1.2. Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u met de leverings –en betalingsvoorwaarden akkoord gaat. Horse Beads behoud het recht voor haar leverings –en/of betalingsvoorwaarden na het verstrijken van de looptijd te wijzigen.
1.3. Horse Beads garandeert dat de geleverde producten beantwoorden aan de overeenkomst en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificatie.
1.4. Deze voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment worden aangepast.

2. Levering

2.1. Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.
2.2. De levertijd van producten vervaardigd door Horse Beads staat aangegeven op de Home pagina en de ontvangen mails. Vrijwel al onze producten worden met de hand vervaardigd en zullen dan ook zo zorgvuldig mogelijk nagekeken worden. Mocht er spoed achter de bestelling zitten vragen wij de consument dit duidelijk aan te geven, zodat deze samen met Horse Beads overeen kan komen over een kortere levertijd.
2.3. Indien besteld(e) product(en) op voorraad is/zijn, of uit voorraad te vervaardigen is/zijn wordt de consument per email op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.
2.4. Alle producten geleverd door Horse Beads worden met de grootste zorg verpakt in een daarvoor bestemde brievenbusdoos. Indien de bestelling niet door de brievenbus past zal deze met de pakketpost worden verzonden. Om beschadiging te voorkomen worden de bestelde artikelen verpakt in folie.
2.5. Verzenden via brievenbus –en pakketpost is op eigen risico tenzij anders overeengekomen. Indien gewenst kan tegen meerprijs aangetekend verzonden worden. Bij het verzenden via aangetekende brievenbuspost of pakketpost ontvangt u een Track & Trace code om uw bestelling te volgen.
2.6. Horse Beads verzend alle bestellingen via DHL. Deze levert veelal de volgende werkdag. Bij hoge uitzondering is dit een dag later. Mocht u echter uw bestelling na 7 werkdagen nog niet ontvangen hebben verzoeken wij u contact met Horse Beads op te nemen.

3. Ruilen & retouneren

3.1 Producten besteld bij Horse Beads mogen retour gestuurd worden binnen 8 werkdagen na ontvangst
3.2 Producten die op maat of naar wens gemaakt zijn kunnen niet geruild of geretouneerd worden. 
3.3 Indien u een product wilt ruilen of retourneren verzoeken wij u om binnen 48u na ontvangst contact op te nemen.
3.4 Als Horse Beads een fout heeft gemaakt tijdens de verweking van de bestelling (verkeerde maat, verkeerde kleur enz.) zullen wij deze voor u oplossen door binnen 8 werkdagen het juiste product toe te sturen. Wij vragen u het onjuiste product terug te sturen.
3.5 Kosten voor ruilen en retouneren zijn op rekening van de klant, tenzij het een fout van Horse Beads betreft.
3.6 Na retouneren zal het orderbedrag (exl. verzendkosten) binnen 7 dagen aan u overgemaakt worden.

4. Prijzen

4.1. Prijzen worden binnen de looptijd van de aanbieding niet verhoogd, tenzij wettelijke maatregelen dit noodzakelijk maken of indien de fabrikant van materialen tussentijdse prijsverhogingen doorvoert.
4.2. Alle prijzen op de website zijn onder voorbehoud van druk –en zetfouten. Voor de gevolgen van druk –en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.
4.3. Alle prijzen op de website zijn in euro’s en inclusief 21% BTW.

5. Garantie

5.1. Horse Beads garandeert dat de door haar geleverde producten voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur zoals deze door partijen bij de koopovereenkomst in redelijkheid zijn bedoeld.
5.2. Vanwege het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen in combinatie met gebruik bij veelal paarden kunnen wij levensduur niet bepalen. Bij beschadiging is Horse Beads te allen tijde bereid de schade te repareren.
5.3. Indien een product tijdens verzenden of tijdens gebruik onverhoopt beschadigd raakt zal Horse Beads deze tegen verzendkosten repareren.

6. Betalingen

6.1. Betalingen dienen voorafgaand aan het vervaardigen van de bestelde artikelen voldaan te zijn, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
6.2. Zodra de betaling in juiste orde ontvangen is zal de consument hiervan op de hoogte gesteld worden.
6.3. Betalingen worden voldaan op Rabobank rekeningnummer 133143929 t.n.v. Horse Beads te Wolvega. IBAN: NL04RABO0133143929 BIC: RABONL2U.

Versie juni 2020