Materiaal

Touw

Al onze touwproducten worden gemaakt van Polypropylene touw. Dit is zeer fijn, zacht en glanzend touw wat verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Voordeel van dit touw is dat het maar zeer gering water opneemt en daardoor niet gevoelig is voor schimmel. Ook zal het in water blijven drijven.

 

Het bevat geen gifstoffen en is daarom veilig in gebruik voor zowel mens als dier!

 

Het touw is wasbaar op 30 graden. We raden aan producten met kralen voorzichtig met de hand te wassen en goed te laten drogen. Wanneer je teugels, halstertouwen of leadropes gaat wassen is het handig om de clip(s) goed in te pakken met een washandje (met elastiekjes), zodat de wasmachine (en de clips) niet beschadigen.

Biothane

Voor de Biothane producten gebruiken wij Beta Biothane. Deze vorm van Biothane is  gemaakt van een polester kern met PVC coaring met een mooie leer structuur. Dit maakt het DE perfecte leer vervanger. 

 

Biothane heeft als groot voordeel dat het nagenoeg onderhoudsvrij is, je hoet het niet zoals leer regelmatig in te vetten. Biothane spoel je af, hang je even te drogen en het is weer klaar voor gebruik. Bijkomend voordeel is dat het in alle kleuren van de regenboog beschikbaar is!

Kralen

Wij maken voornamelijk gebruik van houten kralen in alle mogelijk kleuren! 

 

Tevens beschikken we over diverse soorten andere kralen, zoals strass rondellen, zilveren en gouden tussenkralen etc.

Veren

Bij het inkopen van onze veren onderzoeken wij altijd of ze eerlijk verkregen zijn. Wij vinden het belangrijk dat hiervoor geen dieren hoeven te lijden of te sterven. Zo zijn onze veren bijproduct van wild wat geschoten wordt voor consumptie.

 

Wil je liever geen veren verwerkt in je product? Dit kan je altijd aangeven, wij zorgen dat de clips voorzien worden van meer kralen om de veren te vervangen.